Aktivt skolval till högstadiet

LÄS MER

Ditt barn kommer att erbjudas en plats på en kommunal högstadieskola i kommunen beroende på vilken skola ditt barn går på i årskurs 6. Om ditt barn exempelvis går på Åbyängskolan i årskurs 6 så kommer det att erbjudas en plats på Östra Ringskolan eftersom Åbyängskolan ingår i Östra Ringskolans upptagningsområde.

Det är bara om ni vill ansöka om en skolplacering på annan skola än den som kommer att anvisas som ni ska göra ett aktivt skolval i årskurs 6. Skolvalet inför höstterminen 2023 ska göras mellan 28/11–11/12, 2022. För att göra ett aktivt skolval i IST klickar ni på länken, Aktivt skolval till högstadiet, till höger på sidan. Länken öppnar 28:e november 2022. Ansökan kräver att ni kan logga in med BankID och har barnet två vårdnadshavare behöver båda signera den.

Det finns inget kösystem så datumet för när ansökan inkommer påverkar inte skolvalet men ansökan ska inkomma under sökperioden, 28/11–11/12, 2022. Om ni har gjort ett aktivt skolval via länken kommer ni att få besked om skolplacering någon gång mellan 16/1–20/1, 2023 i IST.

Friskolorna sköter sin antagning själva. Om ni vill välja en fristående skola kontakta den skolan. Om ni sökt till en friskola eller skola i annan kommun är det mycket uppskattat om ni loggar på länken Aktivt skolval till högstadiet och bekräftar ert val i ansökan. Det ger kommunen och friskolan bättre förutsättningar för att planera inför kommande läsår.

När du använder denna tjänst lämnar du plattformen.
 

Frågor om e-tjänsten

Lisa Lidström
lisa.lidstrom@vastervik.se
010-355 40 00

Personuppgiftsansvarig

Barn- och utbildningsnämnden
barn.utbildning@vastervik.se

Följande behövs för e-tjänsten

  • Nu länkas ni vidare till information
  • E-tjänsten aktiveras mellan 28/11 och 11/12